3 bespaar tips

1. Vuilafscheider

De vuilafscheider- ook wel vuil verwijderaar genoemd – haalt vuildeeltjes die standaard in een cv-systeem zitten, uit het water van de cv-installatie. Die vuildeeltjes – hoe klein ook – kunnen problemen veroorzaken in de installatie. Met een vuilafscheider verkleint u de kans op storingen, gaat uw ketel langer mee en kunt u langer profiteren van meer comfort tegen lagere kosten.

2. Zet de automatische comfort-stand van uw cv-ketel uit

Gebruik je de comfortstand, dan houdt de ketel dag in dag uit een element of een klein voorraadje water warm. Kijk eens in de gebruiksaanwijzing of er een eco-stand op uw cv-ketel zit. Met deze eco-stand wordt het water pas verwarmd wanneer u de kraan opendraait. Dit kost iets meer water en u moet een paar seconden langer wachten, maar desondanks bespaart u hiermee nog steeds.

3. Kies voor een hoog rendements-ketel (HR)

Heeft u thuis een cv-ketel die ouder is dan 15 jaar? Dan kan deze zoveel energie verbruiken dat u beter af bent met een nieuwe hoogrendementsketel. Bijvoorbeeld als u een oude vr-ketel heeft. Deze heeft een rendement van maar 83%. Dit betekent dat de ketel maar 83% van de opgewekte warmte gebruikt voor de verwarming van het huis. De rest gaat verloren. Ook oude hr-ketels verbruiken veel energie. De nieuwste, zuinige hr-ketels zijn gemiddeld 10% zuiniger dan de oude ketels. Hierdoor verbruikt u minder energie en zo bespaart u op de energierekening.

top