Mechanische ventilatie reinigen

Goed ventileren is essentieel voor een gezond huis. In elk huis is vocht en vuil aanwezig. Alleen door goed te ventileren kan dit vocht de woning verlaten. Heeft u een ventilatiesysteem in huis? Dan is het belangrijk uw ventilatiesysteem regelmatig te laten reinigen en onderhouden. De vervuilde lucht die aangezogen wordt gaat zich in de loop der jaren afzetten op de wanden van de ventilatiekanalen. Zodra deze stoflaag zich op ophoopt in de kanalen, kan de lucht minder goed stromen en neemt de capaciteit van het ventilatie systeem af. Een gevolg hiervan kan zijn dat de ventilator oververhit raakt en lawaai gaat produceren. Er kunnen natuurlijk ook verschillende bacteriën zich gaan ontwikkelen, wat slecht is voor uw gezondheid.

Met regelmatig onderhoud en het schoonmaken van uw ventilatiesysteem bent u verzekerd van een goed werkende mechanische ventilatie en dus ook van gezonde en frisse lucht in uw woning. Bij KroesCV kunt u kiezen voor een eenmalige reiniging voor uw mechanische ventilatiesysteem.

Eenmalige reiniging

Voor gezonde lucht in huis, zoals hierboven aangegeven is, is het zaak dat uw ventilatiesysteem minimaal iedere 5 jaar grondig schoon wordt gemaakt.
Het reinigen gebeurt door middel van een mobiele stofzuiger en een flexibele slang waarop een borstel is gemonteerd.

Mechanische ventilatie box aanschaffen.

Een mechanische ventilatie box is een systeem dat zorgt voor verse buitenlucht wat gecirculeerd wordt door de woning. Dit systeem regelt de luchttoevoer en afvoer. Hierdoor bent u verzekerd van schone en zuivere lucht in huis.

Het is van groot belang dat u uw woning voldoende ventileert om schimmel en vochtproblemen te voorkomen. Door een mechanische ventilatie box kunt u op een gecontroleerde manier zorgen voor ventilatie.
Wanneer uw mechanische ventilatie box ouder is dan 15 jaar is het advies om deze te laten vervangen, dit verzekerd u van schone en gezonde lucht, maar ook van kostenbesparing.

Voordelen

  • Zuivere en schone lucht
  • Energiezuinig
  • Draadloos te bedienen
  • Geluidloos

Aanschaffen

De prijs voor het aanschaffen van een mechanische ventilatie box is afhankelijk van uw wensen.

 

top