Het belang van onderhoud en een contract

Uw cv-ketel is zo’n beetje het belangrijkste apparaat in huis en dat verdient het juiste onderhoud. Met een goed onderhouden cv-ketel heb je minder kans op storingen. En werkt de ketel efficiënter. Wij adviseren een onderhoudscontract af te sluiten. Dan krijgt uw ketel regulier onderhoud en wordt u ook snel geholpen als in een vorstperiode duizenden ketels tegelijk het loodje leggen. Naast dat sommige verzekeringen het min of meer verplichten, geeft een vervuilde cv-ketel ook een lager rendement. Dit kan oplopen tot 10% en het verhoogt aanzienlijk de kans op storingen. Ook voorkom je met regelmatig onderhoud problemen met garantie op ketel en onderdelen.

Nadat KroesCV een inspectiebeurt heeft uitgevoerd aan uw cv-ketel/installatie kunt u een onderhoudscontract afsluiten. De inhoud van een inspectiebeurt wordt uitgelegd in het onderdeel verwarming.

Wat zit er in een onderhoudscontract plus?

 1. Het contract geeft recht op één onderhoudsbeurt per twaalf maanden.
  (Het bedrag is inclusief voorrijkosten en arbeidsloon tijdens het onderhoud)
 2. Het contract geeft recht op het gratis verhelpen van storingen in uw cv-ketel, die zich voordoen tijdens het contractjaar. U betaald geen montage- en voorrijkosten.
  (werkzaamheden buiten de cv-ketel vallen niet in het servicecontract, deze worden uiteraard door ons uitgevoerd. Bij deze werkzaamheden worden voorrijkosten en arbeidsloon in rekening gebracht)
 3. Bij het contract zijn niet inbegrepen de kosten van defecten, slijtage van de cv-ketel, reparatie en vervanging van onderdelen inclusief het vervangen van de warmtewisselaar en of verwijderen/terug plaatsen. Zowel het bijvullen van de installatie (bijvullen voeren wij wel uit bij onderhoud, indien nodig). Storingen die zijn ontstaan of veroorzaakt door het zelf wijzigen of het veranderen van de installatie zonder voorkennis van KroesCV of door extreme gebeurtenissen van buitenaf zoals, bevriezing, brandschade, waterschade e.d. De eventueel daaruit ontstane schade of storingen zullen, tegen het dan geldende tarief, worden verholpen.

Hieronder, op een rijtje waarom onderhoud belangrijk is.

 • Langere levensduur
  Hierdoor stelt u de aanschaf van een nieuwe verwarmingsketel uit.
 • Voorkomt storingen
  Kleine problemen worden opgelost. Zo voorkomt u dat uw cv-ketel op een ongunstig moment uitvalt.
 • Voorkomt dure reparatiekosten
  CV-ketel onderdelen gaan langer mee bij goed onderhoud.
 • Energiezuinig
  Een onderhouden ketel is energiezuiniger. Dit scheelt wel tot 10% op uw energierekening.
 • Milieuvriendelijk
  Met minder CO2 uitstoot en betere verbranding van gas is een goed onderhouden cv-ketel beter voor het milieu.
 • Veiligheid
  Reguliere inspecties verhoogt brandveiligheid en verlaagt kans op lekkage van koolmonoxide.

Onderhoud kan van belang zijn om aanspraak te kunnen maken op uw brandverzekering.

CV-ketel storing?

Een storing aan uw cv-ketel kunt u herkennen aan het feit dat er opeens geen warm water meer uit de kraan komt of de verwarming het niet meer doet. KroesCV helpt u graag zo snel mogelijk met uw cv-ketel storing. Indien u een servicecontract heeft, wordt u volgens de betreffende contract voorwaarden geholpen. (binnen 24 uur of in overleg)

 1. Vanaf 1 oktober tot en met 31 maart is er 24-uur dienst. In de overige maanden zijn wij bereikbaar in de avonden en of weekenden voor zeer ernstige spoedgevallen op het spoednummer. De monteur bespreekt met u wanneer de storing verholpen wordt.

U kunt zelf veel doen om ervoor te zorgen dat uw cv-ketel in topconditie blijft. Ontlucht het systeem van tijd tot tijd en zorg voor voldoende waterdruk. Laat tenslotte uw systeem elk  jaar controleren door een specialist.


Storing (nog) geen klant van KroesCV?

Geen probleem. Wij helpen u graag. Omdat u geen servicecontract heeft, is het spoedhulp tarief aangepast (hoger tarief bij feestdagen) en apart het materiaal. Onze monteur neemt altijd van te voren de exacte kosten met u door. Pas na uw akkoord, zullen de werkzaamheden uitgevoerd worden. Nadat deze zijn uitgevoerd moeten de werkzaamheden direct betaald worden. De monteurs van KroesCV dragen een mobiele pin automaat bij zich.

top