Een cv-ketel zorgt voor warm water en verwarming

Een cv-ketel zorgt voor verwarming en warm water en is daarmee het hart van een behaaglijk huis. Met een servicecontract van KroesCV zorgt u dat uw cv-ketel langer meegaat en energiezuinig blijft werken. Zelfs een goed onderhouden ketel is na jaren trouwe dienst een keer aan vervanging toe.

KroesCV geeft u graag advies over de beste cv-ketel voor uw woning.

Ketel advies

 • Persoonlijk advies 
 • Assortiment op voorraad of bestelling

Cv-ketel vervangen

 • Zeker nodig na 15 jaar
 • Offerte via de mail
 • Ook voor spoedgevallen!

Altijd hulp bij storing

 • Bij een service abonnement
 • Verleng levensduur ketel
 • Vaak zelfde dag geholpen

Centrale verwarming merken

 • Alle A-merken in assortiment
 • Onafhankelijk advies
 • Onderhoud alle merken

Installatie nieuwe HR-ketel

De prijs van een nieuwe (combi)ketel bestaat uit de kale koopprijs en de kosten voor de installatie. Dit maakt het vergelijken van prijzen lastig. Vaak wordt alleen een ‘kale’ prijs voor een verwarmingsketel vermeld. U dient dan zelf na te gaan welke kosten hier nog bij komen. Om onduidelijkheden te voorkomen, zijn bij KroesCV alle cv-ketel prijzen altijd inclusief installatie. Een nieuwe HR cv-ketel installeren is meer dan alleen de ketel vervangen. Een rookgasafvoer gaat gemiddeld maar één ketelleven mee. Het is daarom belangrijk dat deze goed nagekeken wordt door een specialist tijdens het monteren van een nieuwe cv-ketel.

Wij hebben alle kwaliteitsmerken HR-ketels in huis.

 • Vaillant
 • Intergas
 • Nefit
 • Remeha

      

Vuilafscheider Flamco

Alle nieuwe cv ketels zijn vanaf 1 augustus 2015 voorzien van een A-label pomp, hiertoe zijn alle fabrikanten verplicht. Groot voordeel voor jou als gebruiker is dat deze ketel energiezuinig is, echter trekt deze pomp door de ingebouwde magneet wel corrosiedeeltjes aan, wat de levensduur niet ten goede komt.

Niet verplicht, maar wel dringend geadviseerd door de fabrikanten is dan ook een vuilafscheider. Feit is namelijk dat alle nieuwe HR-ketels componenten als (A-label) pompen, drieweg kleppen en warmtewisselaars hebben welke storingsgevoelig zijn door vervuiling.

Lucht en vuil in een installatie veroorzaakt (op termijn) problemen. Denk hierbij aan hinderlijke geluiden, als suizen, tikken en borrelen. Maar ook aan rendementsverlies, doordat lucht geen warmte geleidt. Hierdoor is er geen of verminderde overdracht van warmte mogelijk. Wanneer je het afgetapte water uit een vuilafscheider bekijkt, moet ook de vervuiling niet onderschat worden. Zuurstof gaat een reactie aan met staal, waardoor er corrosie zal ontstaan. Deze schadelijke corrosiedeeltjes worden door de nieuwe A-label pomp van de ketels aangetrokken door de ingebouwde magneet.

7 redenen om een vuilafscheider toe te passen op een nieuwe HR-ketel met A-label pomp:

 1. Verlenging levensduur van de cv ketel
 2. Minder rendementsverlies
 3. Minder hinderlijke geluiden
 4. Minder vervuiling
 5. Lagere energielasten
 6. Minder onderhoudskosten
 7. Meer comfort

De eerste keuring installatie & onderhoudsbeurt 

Bent u een nieuwe klant bij KroesCV of bent u een bestaande klant maar u bent verhuisd? Dan voert KroesCV eerst een inspectie beurt uit voor dat wij een cv-ketel in contract nemen. Uw ketel wordt gekeurd op cruciale punten. De monteur meet de gas afvoer op giftige stoffen, de gasdichtheid, toestelbelasting en tapwatertemperatuur. Zo bepalen we de staat van de cv-ketel.

Tijdens een inspectiebeurt komt een monteur bij u langs om het eerste onderhoud uit te voeren. Tegen een gereduceerd bedrag in combinatie met een servicecontract het 1e jaar €160,00. Doorgaans duurt een inspectiebeurt maximaal 1 uur. Als bij de inspectiebeurt blijkt dat er achterstallig onderhoud of een storing is, controleert de monteur of hij deze direct kan verhelpen. Mocht de monteur hierdoor meer tijd of extra materiaal nodig hebben, dan zijn de kosten hiervan voor uw eigen rekening. Deze kosten zijn namelijk ontstaan voordat uw ketel bij ons in onderhoud was.


 • Keuring installatie & onderhoud aan de cv ketel in combinatie met een service contract. Dit word verder uitgelegd bij het onderdeel contracten.
 

top