Boiler voor warmwater

Warm water in badkamer en/of keuken maar geen combi-ketel? Duurt het lang voor het warme water in de keuken is of graag direct kokend water uit de kraan? Dan biedt een boiler of geiser uitkomst. Bij een boiler wordt het warme water constant op temperatuur gehouden in het voorraadvat, waardoor u direct van warm water kunt genieten. Bij voldoende capaciteit kan een elektrische boiler meerdere tappunten tegelijkertijd verwarmen. Voor alle situaties heeft KroesCV een geschikte boiler.

Elektrische boiler

 • Direct warm water; geen verspilling koud water
 • Verkrijgbaar van 4 tot 150 liter inhoud
 • Meerdere tappunten bij voldoende capaciteit
 • Geen risico koolmonoxidevergiftiging
 • Weinig warmwater verlies
 • Kan overal geplaatst worden waar elektra en water is.

Een elektrische boiler verwarmt het water door een elektrisch verwarmingselement. Hierdoor is de temperatuur van het warme water zelf in te stellen. De thermostaat in de elektrische boiler meet constant hoe warm het water is. Zodra uw water onder de ingestelde temperatuur komt, begint het verwarmingselement weer te werken, zodat het water de gewenste warmte houdt. Voordeel van een elektrische boiler is dat deze overal geplaatst kan worden, als er maar elektriciteit en water is.

Gas boiler

Gasboilers zijn onder te verdelen in ‘open’ en ‘gesloten’ toestellen. Een ‘open’ toestel staat in open verbinding met de ruimte waarin deze is geplaatst. Bij onvolledige verbranding van gas kan koolmonoxide (CO) vrijkomen. Indien CO in te hoge concentraties de ruimte binnendringt bestaat de kans op koolmonoxidevergiftiging. Jaarlijks maken koolmonoxide-incidenten veel onnodige slachtoffers. KroesCV heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Daarom raden wij u aan uw ‘open’ gasboiler te vervangen door een elektrische boiler. Bij een elektrische boiler is geen ventilatie of afvoer van gassen nodig. Zo loopt u geen risico op koolmonoxidevergiftiging.

Boiler onderhoud

Met een boiler bent u verzekert van warm water in uw woning. Boilers kunnen echter stukgaan of last krijgen van storingen, het is dus verstandig om uw boiler regelmatig te laten controleren en onderhouden. Bij KroesCV kunt u aanvullend op een CV-ketel servicecontract, een onderhoudsbeurt laten uitvoeren voor uw indirect gestookte boiler, gasboiler of warmteboiler. Op een elektrische boiler is geen onderhoud nodig.

De elektrische boiler is een onderhoudsvrij toestel maar voor de volgende type boilers kunt u een onderhoudsbeurt laten uitvoeren:

 • Indirect gestookte boiler (aangesloten op solo ketel)
 • Gesloten gasgestookte boiler.
 • Warmtepompboiler.

Geiser voor onbeperkt warm water

Geen combi-ketel die naast warmte ook warm water levert maar u wilt wel onbeperkt warm water? Dat kan met een geiser. Onbeperkt warm water als de warm waterkraan wordt opengedraaid. Dit in tegenstelling tot een boiler, waarbij er continue warm water paraat is in een voorraadvat. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor een onderhoudsbeurt voor uw geiser.

Voordelen geiser

 • Onbeperkt warm water
 • Verwarmt alleen bij vraag warm water
 • Veilig door concentrisch afvoer
 • Zuinig in verbruik

Open geiser

Bij een open geiser wordt de benodigde zuurstof voor verbranding uit de woning gehaald en is er dus geen luchttoevoerkanaal nodig. Deze open geisers zijn gevaarlijk omdat steeds meer woningen goed geïsoleerd zijn en er daardoor te weinig zuurstof in de woning is om tot een goede verbranding te komen. Met een open geiser is er kans op koolstofmonoxidevergiftiging.

Wij adviseren onze klanten ook om over te stappen op een veiligere gesloten geiser.
KroesCV plaatst vanwege veiligheidsredenen geen open geisers.
Wel biedt KroesCV de dienstverlening voor onderhoud of het verhelpen van een storing. Onderhoud en service aan open toestellen wordt geboden zolang er onderdelen beschikbaar zijn en de installatie voldoet aan de voorwaarden voor veiligheid en er een CO-melder aanwezig is of wordt geplaatst.

Omdat de werking gebaseerd is op het verbranden van gas, is het wel van belang dat u regelmatig een onderhoud en inspectiebeurt laat uitvoeren.

Gesloten geiser

Bij een gesloten geiser wordt het water verwarmd door het verbranden van gas. De lucht die hiervoor nodig is wordt van buiten aangevoerd via een concentrische buis. Hierdoor is de kans dat er rookgassen of CO (koolmonoxidevergiftiging) vrijkomt in de ruimte waar de geiser hangt verwaarloosbaar. En door de ingebouwde ventilator is aparte ventilatie niet meer nodig. Wat ideaal is geïsoleerde woningen.

Omdat de werking gebaseerd is op het verbranden van gas, is het wel van belang dat u  regelmatig een onderhoud en inspectiebeurt laat uitvoeren.

Geiser onderhoud

Gebruik uw geiser veilig:

 • Ventileer uw huis goed.
 • Hang een koolmonoxidemelder op in de buurt van de geiser.
 • Laat een open geiser jaarlijks onderhouden en een gesloten geiser tweejaarlijks.
Onderhoud tarieven worden jaarlijks geïndexeerd
top